LesSTOf In het kort

lesSTOf is dé verzamelplaats voor professionaliseringsaanbod op het gebied van technologie en techniek voor VO docenten. Ben je nieuwsgierig naar het toepassen van VR in de klas, wil je meer wil weten over maker education, zelf eens ervaren hoe je een drone programmeert of ben je een doorgewinterde techniekdocent die echt op zoek is naar verdieping: op lesSTOf vind je aanbod dat bij jou past. Daarnaast bieden wij docenten de mogelijkheid om eigen initiatieven voor trainingen, workshops of ander aanbod te plaatsen op de site – bij voldoende interesse verzorgen wij de organisatie!

lesSTOf In het lang

Sinds 2019 stelt de Nederlandse overheid ruim 100 miljoen euro per jaar beschikbaar om het techniekonderwijs in Nederland te versterken door middel van de subsidie Sterk Techniekonderwijs (kortweg STO). Partners uit het voortgezet onderwijs, primair onderwijs, mbo en het bedrijfsleven werken nauw samen met als doel duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs.

In de STO regio IJmond/Zuid-Kennemerland streven we ernaar dat docenten op de hoogte zijn van (technologische) ontwikkelingen die zij in hun onderwijs kunnen inzetten. Om het aanbod toegankelijker te maken is lesSTOf in het leven geroepen: een platform voor (en door) VO docenten met de focus op technologie en techniek. Denk hierbij aan:

  • Workshops
  • Trainingen
  • E-Learnings
  • Webinars
  • Docentexpedities
  • Leernetwerkbijeenkomsten
  • Direct bruikbare lesmodules/ keuzevakken (coming soon)
  • Hulp en ondersteuning van vakgenoten (coming soon)

Het aanbod op lesSTOf is net zo breed als de toepassingen van techniek en technologie: er is dus altijd aanbod wat bij jouw interesses, vakgebied en niveau past.

Kostenvergoedingen

Extern aanbod:

Kan worden vergoed vanuit het professionaliseringsbudget conform CAO VO. Elke docent heeft recht op:

  • 83 klokuren per schooljaar
  • € 600 per schooljaar

Je kunt de kosten van de training zelf voorschieten en vervolgens declareren bij jouw school. Ga altijd na bij jouw leidinggevende(n) hoe dit proces in zijn werk gaat.

STOIJZK aanbod:

Het STOIJZK aanbod is altijd gratis te volgen voor VO docenten uit de STO regio IJmond/Zuid-Kennemerland. Na inschrijving rekenen op jouw komst; jouw plek wordt gereserveerd. Wanneer je je inschrijft voor dit aanbod maar zonder (tijdig) bericht niet aanwezig bent bij de activiteit/ training/ workshop worden kosten (max. € 190) doorberekend aan jouw school. De uren besteed aan trainingen uit het STOIJZK aanbod kunnen door de school (mits partner in de regio IJmond/Zuid-Kennemerland) worden gedeclareerd. Docenten uit andere STO regio’s zijn natuurlijk ook welkom om gebruik te maken van het STOIJZK aanbod. Voor hen geldt het tarief dat bij de activiteit vermeld staat. Dit bedrag dient te worden voldaan bij inschrijving.