Training

Vervolgtraining 3D-printen van ontwerp in SketchUp tot product

Als je zelf de 3D printer in elkaar gezet hebt, wil je natuurlijk wel weten hoe je deze moet gebruiken. Daarvoor is deze (vervolg) trainging. 

160,00

Type Training
Aanbieder STO IJZK
Locatie Haarlem
Thema Smart technology
Vakgebied MVI
Doelgroep OOP havo;OOP vmbo;OOP vwo;OP havo;OP vmbo;OP vwo
Onderwerp Vervolgtraining 3D-printen van ontwerp in SketchUp tot product
Kosten 160,00
Tijdsduur dag

Direct contact mer de organisatie?

Neem contact op via het onderstaande adres:

Aanmelden

Omschrijving

Deze training biedt een vervolg op de training assembleren van een 3D-printer. In deze training krijg je de tools om uitdagende lessen in 3D-ontwerp te ontwikkelen waarbij gebruik gemaakt wordt van SketchUp. Vervolgens biedt het je achtergrond en praktische informatie die bij het 3D-printen speelt.

Dagdeel 1 - Basis SketchUp (1 x 3 uur)
SketchUp Make is een 3D-modelleer programma waarmee je makkelijk en snel 3D-tekeningen kunt maken. Heb je weinig tot geen ervaring met het maken van 3D-objecten? Dan is SketchUp Make een heel goed programma om mee te beginnen. Het programma stelt u, in relatief korte tijd, in staat om toch heel volwaardige, gedetailleerde en realistische 3D-tekeningen te maken. Bovendien is dit programma gratis te downloaden.

  • Starten met SketchUp Make.
  • 3D-objecten tekenen, organiseren en manipuleren.
  • Objecten kleuren en van textuur voorzien.

Dagdeel 2 - 3D-printing (1 x 3 uur)
Er wordt een presentatie gegeven over de verschillende technologieën die er in 3D-printen bestaan. Deze printtechnieken worden ook tastbaar gemaakt aan de hand van geprinte voorbeelden van de meeste technieken die in de les besproken worden. Het hele proces van input tot output wordt uit de doeken gedaan waaronder tekenmogelijkheden, scan mogelijkheden, en de slice software die een 3D-printer aanstuurt.

  • Overzicht 3D-print-technieken
  • Begrippen en Toepassingen
  • Slice software
  • Bespreking en printen van eigen ontwerpen 3D-objecten van cursisten

Is jouw interesse gewekt, meld je dan aan via de aanmeldknop. Zodra een datum bekend is ben je de eerste die het hoort en kun je je inschrijven voor de training.