Training

Lesgeven met speculatief design

Tijdens deze training van Next Nature worden bouwstenen en inspiratie geboden om nieuwe oplossingsrichtingen te bedenken voor maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering, voedselvraagstukken en robotisering. Aan het einde van deze training ga je naar huis met de blauwdruk voor een interdisciplinaire les, waarmee je jouw leerlingen zult boeien en verbazen.

Type Training
Aanbieder STO IJZK
Locatie IJmuiden
Thema (Vak)inhoud en didactiek
Vakgebied BWI
Doelgroep OOP havo;OOP PRO;OOP vmbo;OOP vwo;OP havo;OP PRO;OP vmbo;OP vwo
Onderwerp Lesgeven met speculatief design
Tijdsduur 1,5 uur

Direct contact mer de organisatie?

Neem contact op via het onderstaande adres:

Aanmelden

Omschrijving

Maak het voor jouw leerlingen (en jezelf!) leuk en inspirerend om na te denken over een toekomst waarin technologie een steeds grotere rol speelt.

In een compacte training van 1,5 uur krijg je samen met collega’s en vakgenoten inzichten, tips en tricks van onze ervaren trainers. Je gaat naar huis met de blauwdruk voor een interdisciplinaire les, waarmee je jouw leerlingen zult boeien en verbazen.

Hoe maak je het voor jouw leerlingen en studenten (en jezelf!) leuk en inspirerend om na te denken over een toekomst waarin technologie een steeds grotere rol speelt? In deze docententraining ga je aan de slag met de filosofie van Next Nature. Je ontdekt hoe speculatief ontwerp helpt mogelijke toekomsten te verkennen, met behulp van de speculatieve projecten van Next Nature. Speculatief design is ontwerpen met oog op de toekomst, maar met de middelen van nu. Het is een manier om de toekomst voor te stellen en erop te anticiperen.

Je ontwerpt een interdisciplinaire les, aan de hand van de leerprincipes van Next Nature Academy: explore, experience, engage en evolve. Deze training is bijvoorbeeld erg geschikt voor interdisciplinaire duo’s uit de vakgebieden geschiedenis, maatschappijleer, burgerschap, aardrijkskunde, natuurkunde, biologie, scheikunde, filosofie, theater en beeldende kunst.

Is jouw interesse voor deze training gewekt, meld je dan aan via de knop "aanmelden". Zodra een datum bekend is ben jij de eerste die het hoort!