Training

Kennismaken met VR en AR in de klas

Tijdens de les een tripje naar Parijs, het Guggenheim museum bezoeken in New York, een mieuwe elektrische motor in een auto plaatsen of een interactieve reis door het menselijk lichaam? Met VR kan het! In deze tweedelige training laten we je kennismaken met virtual reality in de klas en geven we je de handvatten om zelf aan de slag te gaan.

Type Training
Aanbieder STO IJZK
Locatie Spaarne College, Badmintonpad, Haarlem
Thema Smart technology; AR, VR & XR; MVI
Vakgebied
Doelgroep Docenten VO
Onderwerp Kennismaken met VR en AR in de klas
Tijdsduur 2 sessies van 17-20u

Direct contact mer de organisatie?

Neem contact op via het onderstaande adres:

Aanmelden

Omschrijving

Onder leiding van een ervaren trainer en een docent van het Technisch College Velsen laten we docenten uit alle vakgebieden kennis maken met de toepassingen van VR in de klas. 

Tijdens het eerste deel op 18 april bij het Spaarne College in Haarlem duiken we in de wereld van VR en AR en verkennen we de grenzeloze mogelijkheden die deze technologieën bieden. We vertellen je alles over de mogelijke toepassingen, de benodigde hard- en software en de do's en don'ts tijdens het gebruik in de klas. Natuurlijk krijg je ook uitgebreid de kans om zelf te ervaren hoe zo'n VR leservaring eruit ziet.

Nu je de basis onder de knie hebt gaan we op 30 mei bij het Technisch College Velsen in IJmuiden praktisch aan de slag. Want zelf content creëren is lang niet zo moeilijk als je denkt! Stap voor stap nemen we je mee in het proces en geven we je de handvatten en de connecties die nodig zijn om ook in jouw lessen VR te kunnen gebruiken.

Je leert hoe je een lesplan en activiteiten kunt ontwikkelen waarin gebruik wordt gemaakt van VR en AR. We laten je zien hoe je eenvoudig toegang kunt krijgen tot VR/AR-bronnen en je ontdekt tools die specifiek zijn ontworpen voor educatieve doeleinden (CoSpaces EDU).

Na het volgen van de trainingen heb je hands-on ervaring en vertrouwen om deze technologieën met succes in jouw klaslokaal te implementeren. 

Let op: Wanneer je je inschrijft geldt de inschrijving voor beide sessies. Elke sessies duurt van 17-20u en het diner is (kosteloos) inbegrepen.