Training

Bouw en programmeer je eigen arcadekast

In deze training gaan we aan de slag met het maken van een retro arcadekast. We beginnen met de installatie van hardware en aan het einde van de dag kunnen spelletjes als Pacman en Donkey Kong gespeeld worden op de eigen gemaakte setup. De training is uniek omdat het verder gaat dan alleen aanleren hoe een arcadekast in elkaar wordt gezet en geconfigureerd moet worden. Daarnaast komt aan bod hoe het bouwen van een arcadekast geïntegreerd kan worden in de lessen op school.

200,00

Type Training
Aanbieder Extern
Locatie De Rooi Pannen Tilburg, Doctor Ahausstraat, Tilburg
Thema Smart technology
Vakgebied MVI
Doelgroep OOP havo;OOP PRO;OOP vmbo;OOP vwo;OP havo;OP PRO;OP vmbo;OP vwo
Onderwerp Bouw en programmeer je eigen arcadekast
Kosten 200,00
Tijdsduur dag

Direct contact mer de organisatie?

Neem contact op via het onderstaande adres:

Aanmelden

Omschrijving

Tijdens de training wordt gebouwd aan een basisopstelling voor een arcadekast. Alles werkt zoals het hoort en tegen het einde van de dag kunnen de oude vertrouwde games gespeeld worden. 

deelnemers leren hoe het bouwen van een arcadekast als project in het onderwijs geïntegreerd kan worden.  Tijdens de training worden verschillende koppelingen gelegd met het profielvak ICT uit het MVI programma, maar ook met andere profiel- en keuzevakken. De training gaat hiermee verder dan alleen het aanleren van technische handelingen. “Hoe maak je hier nu onderwijs van?”, is één van de centrale vragen tijdens de training. Daarnaast worden er handvatten gegeven hoe het bouwen van een arcadekast projectmatig kan worden aangepakt zodat er thematisch, tijdgebonden en resultaatgericht aan gewerkt kan worden met de leerlingen.

De training is te volgen zónder hardware aan te schaffen. De aanbieder heeft een aantal leensets beschikbaar die tijdens de training gebruikt kunnen worden.