Docentexpeditie

Bedrijfsbezoek Tata Steel

De Academy verzorgt voor vmbo- en PRO docenten uit de regio een Expeditie. Maak kennis met het ambitieuze waterstofplan, met productie-units en de opleidingsfaciliteiten.

Type Docentexpeditie
Aanbieder STO IJZK
Locatie Tata Steel Training Centre (TSTC), Rooswijkweg, Velsen-Noord
Thema Ontdek techniek in bedrijf
Vakgebied MVI
Doelgroep OOP PRO;OOP vmbo;OP PRO;OP vmbo
Onderwerp Bedrijfsbezoek Tata Steel
Tijdsduur dagdeel

Direct contact mer de organisatie?

Neem contact op via het onderstaande adres:

Aanmelden

Omschrijving

Bij de Academy van Tata Steel leren studenten hoe zij een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Zoals voedselverspilling, energietransitie en het verkeer dat vastloopt in drukke steden. Want voor al die oplossingen is staal nodig. Staal dat je als procesoperator, onderhoudsmonteur of logistiek medewerker bij Tatasteel helpt maken.

Tata Steel ontwikkelt hoogwaardige staalsoorten en produceert jaarlijks ruim zeven miljoen ton staal voor toepassingen in de verpakkingsindustrie, bouw en autoindustrie. Tata Steel gaat de productie van staal vergroenen. Het bedrijf vermindert de inzet van kolen en wil uiteindelijk in 2050 met waterstof CO2-neurtraal produceren.

De expeditie bestaat uit:

  • Een korte lezing over ons waterstofplan;
  • Een overzicht van de Beroepsopleidingen die wij aanbieden;
  • Rondleiding bij de Academy en uitleg over praktijkmodules, zoals robotica (o.a. een lasrobot!), hydrauliek / pneumatiek, slim onderhoud, en de modulen waterstof en Duurzaamheid
  • Een bezoek aan de warmbandwalserij of bijvoorbeeld een verzinklijn

Is jouw interesse gewekt, meld je dan aan via de aanmeldknop. Zodra een datum bekend is ben je de eerste die het hoort en kun je je inschrijven voor de training.