Leernetwerkbijeenkomst

Docentdiner: Ontwerpend leren

Sluit je aan bij het duurzame docentennetwerk, neem deel aan de duurzame docentdiners in Haarlem!

Type Leernetwerkbijeenkomst
Aanbieder Stichting Technotrend
Locatie DeDAKKAS, on the roof, De Witstraat, Haarlem
Thema (Vak)inhoud en didactiek
Vakgebied
Doelgroep Docenten VO
Onderwerp Docentdiner: Ontwerpend leren
Tijdsduur 17:00-19:00u

Selecteer een gewenste datum:

24  sep
17:00 - 19:00

Duur:   02:00 uur

Direct contact mer de organisatie?

Neem contact op via het onderstaande adres:

Stichting Technotrend

Mark.Boode@stichtingtechnotrend.nl

Aanmelden

Omschrijving

Dit is het derde diner in de reeks "duurzame docentdiners".

Programma

Het aangeboden diner (17:00-19:00 uur) opent met een korte masterclass over Ontwerpend leren, gegeven door Frank Goethals. Frank Goethals is social designer. Hij richt zich op duurzame gedragsverandering, ontwikkelde het KlimaatCasino en is oprichter van Studio Tegenwind. Volgens de methodieken van design thinking en challenge based learning gaat hij in op de verschillende fasen van een duurzaam ontwerpproces. In de masterclass legt Frank uit hoe je leerlingen kunt leren om vanuit een complex probleem samen toe te werkend naar een creatieve oplossing. Tijdens de maaltijd erna kunt u napraten, kennismaken en ideeën uitwisselen met collega docenten uit Haarlem.

Lokaal netwerk duurzame docenten

De diners zijn een initiatief van de gemeente Haarlem. Als winnaar van de innovatieprijs in 2022 voor het bouwen van innovatieve ecosystemen in Haarlem, zet de gemeente zich actief in voor het verbinden van duurzame ontwikkeling en onderwijs.

Het doel van de serie diners is om te komen tot een lokaal netwerk van docenten die expertise en ervaring uitwisselen op het gebied van leren voor duurzame ontwikkeling. De serie diners wordt eind 2024 afgesloten met een uitwisseling met het Duurzaam Docentennetwerk Leiden.

Aanmelden:

Je kunt je voor één of meerdere diners aanmelden via de aanmeldlink: Per diner is plek voor 25 docenten.

De maaltijden zijn vegetarisch en worden betaald door de gemeente Haarlem. Restaurant De Dakkas ligt op het dak van de parkeergarage aan de  De Witstraat 1A, 2011DV Haarlem